Välkommen till årets KNUT-konferens!
 
Boka in datumet 15 oktober redan nu för årets upplaga av vår konferens på temat ekonomiskt bistånd och kommunala arbetsmarknadsinsatser som vi arrangerar tillsammans med FoU Nordväst.
Det är en händelserik tid med mycket som sker inom politik, ekonomi och omvärld som påverkar våra arbetsområden och det gör att årets konferens blir särskilt spännande!
Precis som föregående år blir det en digital konferens med möjlighet att se i två veckor i efterhand, men vi hoppas att ni kan medverka när vi live-sänder och har möjlighet att interagera med oss!
Tid
9.00-15.30
Innehåll (Programmet uppdateras löpande)
– Socialstyrelsens utredare på området för ekonomiskt bistånd presenterar aktuella frågor.
– SKR redogör för flera viktiga områden så som nya Socialtjänstlagens inverkan på arbetet med ekonomiskt bistånd och kommunala arbetsmarknadsinsatser, aktuella utredningar som påverkar våra arbetsområden och digitalt utvecklingsarbete med GIF.
– FoU Nordväst och Socialstyrelsen berättar om det gemensamma utvecklingsprojektet Lovande praktik – ett koncept för sociala insatser som ännu inte kan kallas evidensbaserade, men som ändå antas ha en särskilt god sannolikhet för att skapa utveckling och välfärd för medborgarna.
– Minna Forsell som skrivit boken Att arbeta med tolk (2018) föreläser om vad som kan vara hjälpsamt i arbetet med tolkade samtal och samtal där parterna inte delar modersmål. Minna Forsell är legitimerad psykolog och asylpsykolog med inriktning mot transkulturell och existentiell psykologi.
– Goda exempel från verksamheter inom KNUT och våra samarbetskommuner.
_________________________________________________________________________
Har du tips på en spännande föreläsare eller har du goda erfarenheter från din egen verksamhet som du vill dela? Kontakta oss gärna på info@instrumentx.se
_________________________________________________________________________
Anmäl er via vår webbsida https://instrumentx.se/boka-konferens/
Länk till evenemanget skickas ut några dagar före konferensen och kan användas tillsammans med kollegorna i den egna arbetsgruppen.
Inspelning av konferensen finns att se i två veckor i efterhand.
Väl mött den 15 oktober!