Utbildningar

Utbildningar

 

MIX-UTBILDNING

 

Vad är MIX©?

MIX©-utbildningen ger handläggare kompetens att utreda med Instrument X© och Motiverande samtal (MI). Utvärderingen visar att 97 % av deltagarna i utbildningen anser att implementering av Instrument X© och MI bidrar till bättre samarbete i klientprocessen och alla rekommenderar andra kommuner att arbeta med Instrument X© och MI i nybesöksprocessen.

”Bra att se att MI går att integrera även i utredningsfrågor som kan verka fyrkantiga/mekaniska.”

Hur går det till?

MIX©-utbildningen består av 3 dagar. Den första dagen av MIX-utbildningen, Intro-MIX, syftar till att ge deltagarna en överskådlig bild av Instrument X© för att kunna börja använda det i sitt arbete inom ekonomiskt bistånd, tillsammans med grundläggande MI-verktyg. Dag 2 och 3 av MIX©-utbildningen fokuserar på att använda instrumentet mer djupgående tillsammans med MI. Deltagarna får då genom praktiska övningar träna på att använda sig av formulären och göra bedömningar. För att gå dag 2 och 3 behöver kursdeltagarna ha gått minst en grundutbildning i MI innan, eftersom grunderna i MI inte lärs ut.

Förutom Instrument X© ingår en Vägledning/utredningsstöd samt Kort om barnrätt.

Här kan du se en utbildningsfilm framtagen för MIX©– Länk öppnas i nytt fönster ››

Var kan jag gå en MIX-utbildning?

MIX©-utbildningen hålls regelbundet i Södertälje för medarbetare från KNUT-kommunerna och andra kommuner. MIX©-utbildning hålls även i andra kommuner på beställning. 

 

Frågor och anmälan till våra utbildningar

 Använd kontaktformuläret. Klicka här >>

VAD ÄR KNUT?

KNUT är ett Kommunalt nätverk för utveckling.

Kommunerna Haninge, Nynäshamn, Salem, Sundbyberg, Södertälje och Värmdö leder partnerskapets arbete och samarbetar med andra kommuner, myndigheter och organisationer som brinner för att förbättra och utveckla arbetet inom ekonomiskt bistånd och kommunala arbetsmarknadsenheter.

Läs mer om vad KNUT är>>