Intro-X

Intro-X är en webbkurs som ger grundläggande kunskap i att börja använda Instrument X© tillsammans med MI (motiverande samtal) och ger en överskådlig bild av Instrument X©-processen inom arbetet med ekonomiskt bistånd.

Intro-X är den första av tre dagar i MIX©-utbildningen – att utreda med MI och X.

Utbildningen riktar sig främst till socialsekreterare, handläggare och arbetsmarknadskonsulenter i kommuner där Instrument X© används. Den kan samtidigt även vara relevant för andra medarbetare i eller kring verksamheter för ekonomiskt bistånd och som inte ska arbeta med formuläret Instrument X© tillsammans med klienter eller deltagare, för att skapa samsyn kring klienters process till egen försörjning.

KOMMANDE DATUM

Intro-X, digitalt; valfritt datum utifrån önskemål. Anmäl ditt intresse via kontaktformuläret.

Jag vill få förslag på datum för att gå Intro-X

  Välj ett alternativ (obligatoriskt)

  ..................................................

  KOMMANDE DATUM

  Intro-X, digitalt; valfritt datum utifrån önskemål.

  Gör din intresseanmälan via formuläret.

  Kan jag avboka min utbildningsplats?

  Bokningen är bindande fyra veckor innan kurstillfället. Därefter kan du inte avboka, men du kan hitta någon annan som kan ta din plats.

  Måste jag ha gått MI-grundutbildning innan?

  Dag 2 och 3 i MIX har stort fokus på praktiska övningar med MI och hålls av en MI-utbildare. Därför rekommenderar vi verkligen att du gått en grundläggande MI-kurs för att kunna tillgodogöra dig innehållet. I undantagsfall kan du gå utbildningen ändå, men då är det viktigt att du känner att du har tillräcklig information om MI för att kunna delta.

  När uppdateras informationen om kommande utbildningar?

  Vi uppdaterar här på vår bokningssida så snart nya datum är bekräftade och vi kan öppna vår bokning. (Du kan även anmäla dig till vårt nyhetsbrev för att få utskick om nya datum i din mail.)

  Hur ofta har ni utbildningar?

  Det beror på hur stort intresse och behov som finns! De utbildningar vi regelbundet tillhandahåller varje halvår är MIX-utbildningen, MI-grund (för KNUT-kommunerna Haninge, Nynäshamn, Salem, Sundbyberg, Södertälje och Värmdö) och MIX dag 4 – svåra samtal. Övriga utbildningar sätts utifrån att vi har tillräckliga många deltagare. (Saknas ett kurstillfälle som just du är intresserad av att gå? fyll gärna i en intresseanmälan, så vi ser när det finns tillräckligt med intresserade. Då kan vi också kontakta dig när en utbildning bokas.)

  Var håller ni era utbildningar?

  De flesta av våra utbildningar är fysiska då vi ser att det finns stora vinster med att ses IRL, både vad gäller kvaliteten på utbildningen, hur informationen landar hos kursdeltagarna, men också för att det är väldigt givande att träffa kollegor från andra kommuner! Merparten av utbildningstillfällena sker i Södertälje eller Haninge, men vi utbildar även i Jönköping regelbundet. Vill ni att vi utbildar närmare just din kommun? Är ni tillräckligt många kan det vara värt att boka en egen utbildning för er arbetsplats, eller kolla med era grann-kommuner om ni kan gå ihop och dela på kostnaderna. Kontakta oss för offert info@instrumentx.se

  Jag behöver ändra i min bokning, hur gör jag?

  Du kan ändra deltagares namn och mailadress. Lägga till eventuella kostpreferenser. OBS! När det bara är fyra veckor kvar före kurstillfället kan du inte längre avboka en plats, men du kan hitta någon annan som ersätter den.